Neke odluke u životu ljudi donose naglo i spontano, a neke dolaze tek nakon razmatranja i dugotrajnog promišljanja.

Za one važne odluke često sebi uzmemo malo više vremena, ako to možemo priuštiti, a za neke nam je, osim vremena, potrebno i malo hrabrosti.
Takvom opisu odgovarala bi odluka Hane Spahić iz Prijedora koja se tokom studija odlučila na veliki preokret i postala – stjuardesa u vazduhoplovnoj kompaniji Emirates.

Hana Spahić je rođena u Prijedoru, a nakon završetka škole u Sanskom Mostu odlazi na studij u Sarajevo.

Kako i sama kaže za inmedia.ba, nikada nije razmišljala o ovom pozivu, ali je uz ohrabrenje sestre otišla na regrutovanje mladih kadrova za rad u Emirates Group, i nije pogrešila.

Nakon što je uspešno prošla sve ispite i došla do završnog intervjua, sa sedam devojaka otišla je direktno u Dubai i prošla sve potrebne obuke.

Nakon što je obavila prvi let i doživela iskustvo vožnje u kokpitu prilikom sletanja i uzletanja, Hana je od leta do leta malo bolje upoznala i uslove rada.

Na pitanje je li joj žao što se nije odlučila za posao u struci nakon toliko godina školovanja, Hana će odgovoriti potvrdno, jer je uložila puno truda i snage, ali i uživa u svome sadašnjem poslu, uz često ponavljane rečenice: “Želimo vam ugodan let!”  i “Nadamo se da ste uživali u letu”, piše Inmedia.

EuroBlic