Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je da je izjava zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića da poslanici SDS-a neće glasati za set zakona o akcizama čak i ako bude vraćen “plavi dizel” direktna potvrda da SDS sve vrijeme u zajedničkim institucijama radi protiv Republike Srpske i njenih građana.

“Mjesecima su ‘mahali’ ‘plavim dizelom’ i lažno brinuli za poljoprivrednike. Sada je potpuno jasno da ih nije bilo briga ni za poljoprivrednike ni Republiku Srpsku, da nisu ni imali namjeru da budu od koristi svojoj republici i da je njihova jedina politika napakostiti Srpskoj i njenom narodu”, rekao je Petrović Srni.

Prema njegovim riječima, od osnivanja Republike Srpske nije zabilježena ovakva politička destrukcija, niti je Srpska u svojoj istoriji imala sramnije predstavnike u zajedničkim institucijama BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić rekao je juče na sjednici ovog doma da poslanici SDS-a neće glasati za set zakona o akcizama čak i ako bude vraćen “plavi dizel”.

Izvor: SRNA