Skupština SDS-a izabrala je u Bijeljini novi Glavni odbor od 72 člana, koji će biti dopunjen sa još 18 članova po izboru predsjednika stranke.

U proširenom Glavnom odboru mjesto će, bez prava odlučivanja, imati i predsjednici opštinskih odbora i izabrani funkcioneri.

Priznajući da u SDS-u postoje tri struje za koje je rekao da ih je bolje nazvati političkim grupacijama, predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ocijenio je da stranka nema problem s tim.

Nakon izborne sjednice Skupštine SDS-a, potvrdio je da odnosi sa Ognjenom Tadićem, koji se danas nije pojavio na sjednici, nisu na viskom nivou, dok je za istup Dragana Mektića o tajkunizaciji stranke rekao da je bespotreban, ali da će mu biti ponuđeno mjesto u Glavnom odboru stranke.

“Mi u stranci nemamo problem, mi imamo SDS u kojoj postoje različiti pogledi, ali svi ti pogledi, kada se saberu, idu u jednom pravcu. Dakle, nemamo problem sa politikom stranke i to smo danas i pokazali”, istakao je Govedarica.

Sjednici prisustvuju visoki funkcioneri SDS-a Mirko Šarović, Aleksandra Pandurević, Sonja Karadžić Јovićević, Nenad Lalić, Mićo Mićić i drugi.

RTRS