Jedanaest maturanata Srednje muzičke škole “Savo Balaban” večeras je održalo tradicionalni završni koncert na kraju svog srednjoškolskog muzičkog obrazovanja.

Na koncertu su se predstavili učenici sa odsjeka klavira, klarineta, solo pjevanja i teoretskog odsjeka, a na repertoaru su bile klasične, ali i neke nestandardne tačke.

Razredni starješina 20. generacije maturanata Srednje muzičke škole “Savo Balaban” Goran Vuleta rekao je da će i njemu, a vjeruje i učenicima, protekle četiri godine ostati u lijepoj uspomeni bez obzira da li će im muzika biti dalje životno opredjeljenje.

“Određen broj maturanata nastavlja s muzičkim studijama, dok će se neki pronaći u drugim profesijama. U svakom slučaju, muzička škola je dobra osnova za bilo koje društveno zanimanje i naši učenici, uglavnom, dobro prolaze na fakultetima”, rekao je Vuleta.

Muzička škola “Savo Balaban” ima 350 učenika, od kojih 300 osnovaca i 50 srednjoškolaca.

Direktor Gojko Rađenović istakao je da je koncertom ispraćena još jedna generacija, te dodao da ova škola ne brine za upis novih učenika.

“Više od pedeset učenika završilo je pripremni razred i očekujemo da većina njih upiše prvi razred, mada neće svi moći učiti instrument koji žele”, rekao je Rađenović.

On je dodao i da će sredinom juna početi i prijemni ispiti za upis u srednju muzičku školu koja će ove godine primiti 16 učenika, od kojih će biti 10 muzičkih izvođača.

Večerašnji koncert 20. generacije maturanata Muzičke škole “Savo Balaban” dio je manifestacije “Kulturno ljeto 2017” koja je danas zvanično počela.

Srna/Glas Srpske