U Prijedoru je danas organizovana prodajna izložba dječijeg stvaralaštva “Kad se male ruke slože” na kojoj su mališani iz Dječijeg vrtića “Radost” predstavili svoje radove.
Direktor Vrtića Dušanka Božić rekla je Srni da će sav novac prikupljen od prodaje radova biti namijenjen za poboljšanje uslova rada u šest objekata ovog vrtića u gradu.

“Ovo je tradicionalna manifestacija u kojoj ove godine učestvuje devet vaspitnih grupa, i to pet grupa predškolske djece i četiri grupe djece uzrasta četiri i pet godina”, rekla je novinarima Božićeva.

Ona je navela da su radovi izrađeni uglavnom od prirodnih materijala, a da su u izradi pomogli vaspitači i roditelji.

Izložbu je simboličnim puštanjem golubova sa trga sa mališanima otvorio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

“Djeca na ovaj način uče da budu kreativna, ali i korisna, jer će svojim radovima koje danas kupuju građani Prijedora obezbijediti sredstva za kupovinu igračaka i uređenje vrtića”, istakao je Đaković.

On je dodao da je današnja izložba ujedno početak tromjesečne manifestacije “Prijedorsko kulturno ljeto”, koja će trajati do 2. septembra i koja sadrži četrdesetak programskih sadržaja.

“Tokom cijelog ljeta na gradskim trgovima i u izložbenim prostorima moći ćemo da vidimo kulturu i tradiciju našeg kraja i da time obogatimo turističku ponudu”, naglasio je Đaković.

VIDEO: K3