Fudbaleri Rudar Prijedora osvojili su cijeli plijen na gostovanju u Janji u pretposljednjem 31. kolu Lige za prvaka Prve lige Republike Srpske.

Janja – Stadion: Podrinja. Gledalaca: 200. Sudija: Dragan Mejakić (Banjaluka). Strijelci: 0:1 Lolić (37), 1:1 Došlo (48), 1:2 Lolić (66), 1:3 Ćatić (83), 2:3 Vučić (88), 2:4 Jaćimović (90+5 – penal). Žuti kartoni: Janjić, Vujić (Podrinje), Gavranović (Rudar Prijedor). Crveni kartoni: Muhamed Sajtanović u 52. i Boriša Bodiroga u 90+3. minutu (obojica Podrinje).

PODRINJE (J): Bodiroga, Barjektarević (od 46. Vučić), Arsenović, Redžić (od 58. Pavić), Đokić, Arnautović, Janjić, Došlo (od 58. Vujić, Sajtanović, Krajišnik, Marković. Trener: Senad Hadžić.

RUDAR PRIJEDOR: Šarac, Malović, Vojinović, Petrović, Kuridža (od 56. Šakić), Lolić, Ćatić (od 89. Rokvić), Jaćimović, Gavranović, Popović (od 67. Malinović), Marić. Trener: Zlatko Jelisavac.

Fudbaleri Rudar Prijedora osvojili su cijeli plijen na gostovanju u Janji u pretposljednjem 31. kolu Lige za prvaka Prve lige Republike Srpske.

Bez obzira na trijumf protiv Podrinja prvoligaš iz Janje će sigurno osvojiti vicešampionsku titulu, a izabranicima trenera Zlatka Jelisavca ostaje utakmica u Banjaluci (7. jula, 19 časova) protiv šampiona Borca da pokušaju da odbrane treće mesto na tabeli ispred zvorničke Drine.

Najbolji akter susreta Draško Lolić načeo je domaćina u 37. minutu poslije kontranapada što je bio i rezultat prvog dijela. U nastavku je prvo Dragan Došlo izjednačio, da bi Lolić ponovo pobjegao odbrani Podrinja i u 66. minutu ponovo doveo svoj tim u vođstvo. Već tada su „rudari“ imali igrača više jer je isljučen domaći napadač Muhamed Sajtanović.

Na 3:1 povećao je Ervin Ćatić u 83. minutu i tada je bilo jasno da će bodovi otputovati za Prijedor. Rezultatsku neizvjesnost je uspio da vrati Dejan Vučić u 88. minutu, ali u 90+3. minutu isključen je i golman Boriša Bodiroga, pa je u petom minutu sudijske nadoknade Ognjen Jaćimović stavio tačku na ovu utakmicu.

prijedor24h