Troje djece Petrovića, Boris, Dragana i Vlado iz Babešnice kod Modriče ostali su bez oba roditelja. Otac Vaskrsije umro je prije četiri godine, a prošle godine ostali su i bez majke Stojanke. U tek započetoj kući žive sami, a pomažu im dobri ljudi.

Devetnaestogodišnji Borislav, šesnaestogdišanja Dragana i dvanaestogodišnji Vlado žive u teškim uslovima. Borislav je završio bravarski zanat, dok Dragana i Vlado svaki dan putuju u Modriču u školu. Žive u jednoj sobi kuće koju su počeli graditi njihovi roditelji.

Ističu da od primanja imaju dječijeg doplatka i penziju, a nešto novca ima daju dobri ljudi koji i pomažu u sređivanju kuće.

Dragana pomaže braći tako što kuva, čisti i sprema po kući i ističe da joj u tome pomažu i braća. Kaže da spava zajedno sa bratom u jednoj sobi i da maštaju da svako ima svoju.

O Petrovićima se po rješenju Centra za socijalni rad kao staratelj brine, srodnik Niko Pejić.

-Stariji Borislav spava u dnevnom bravku, ovo dvoje spavaju u drugoj sobi, takao da bi trebalo na spratu da se sredi da bar djevojčica ima svoju sobu”, kaže Pejić.

Rodbina i komšije pomažu koliko mogu. Angažovao se i Branko Savić iz Rijeke. Iako nije iz Modriče, niti ga bilo šta vezuje za ovaj kraj, odlučio je da pomogne.

“Krenuli da sređujemo sprat, napravili smo tri prostorije. Bitno nam je bilo da djevojčicu napravimo sobu”, kaže Savić.

Petroviće su u proteklih godinu dana pomagali mnogi, a prije svih Opštinska boračka organizacija i modrička preduzeća. U toku je akcija na unutrašnjem opremanju kuće, a Petrovićima je i dalje potrebna pomoć da bi živjeli kao i njihovi vršnjaci.

RTRS