Fudbaleri Borca večeras su kao gosti na Gradskom stadionu u Banjaluci savladali uslovnog domaćina Rudar Prijedor rezultatom 2:0 (1:0) i na taj način trijumfalno završili fantastičnu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske.

Banjaluka – Gradski stadion. Gledalaca: 1.000. Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica) 7. Strelci: Burazor u 41. i Guzina u 67. minutu. Žuti kartoni: Raspudić, Guzina (Borac).

RUDAR PRIJEDOR: Šarac , Vojinović , Petrović 6,, Lolić 6, (od 76. Kovljen -), Šakić  (od 65. Kuridža -), Ćatić 6,, Jaćimović 6,, Gavranović (od 62. Malinović -), Popović , Harambašić , Marić

BORAC (BL): Avdukić -, I. Danilović, Raspudić 6,, Ojdanić, Radoja, (od 65. Jagodić -), Đorđević , Kukić  (od 86. Vejnović -), Burazor, Perišić (od 83. Kondić -), Zekanović, Guzina

Igrač utakmice: Bojan Burazor (Borac).

Fudbaleri Borca večeras su kao gosti na Gradskom stadionu u Banjaluci savladali uslovnog domaćina Rudar Prijedor rezultatom 2:0 (1:0) i na taj način trijumfalno završili fantastičnu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. Susret se igrao u Banjaluci zbog renoviranja terena u Prijedoru, a Savez je izašao u susret Borcu da meč poslednjeg 32. kola Lige za prvaka odigraju u sredu jer naredno prvenstvo u Premijer ligi BiH počinje već 22. jula.

Po idealnom vremenu za igru krajiški rivali nisu prikazali visok kvalitet fudbala, a Borac je i četvrti put u sezoni savladao Rudar Prijedor i na maestralan način završio sezonu sa samo jednim porazom, i 29 prvenstvenih utakmica u nizu bez poraza.

Poveo je u ovoj utakmici nominalni gost u 41. minutu kada je bivši „rudar“ Bojan Burazor zatresao mrežu Đorđa Šarca. Burazor je ušao u šesnaesterac Prijedorčana iskosa sa desne strane i rezantnim udarcem lobovao je čuvara mreže Rudar Prijedora. Bio je to ujedno i rezultat prvog dela utakmice.

U nastavku Prijedorčani su pokušavali da dođu do izjednačenja, ali je Borac uspeo da udvostruči prednost, pogodio je Gedeon Guzina u 67. minutu nakon što je sa desne strane asistirao Predrag Zekanović.

Pre večerašnje utakmice upriličena je i svečanost, igračima Borca uručene su zlatne medalje i šampionski pehar za osvojeno prvo mesto u Prvoj ligi Republike Srpske i ekspresan povratak u Premijer ligu BiH. Kapitenu Banjalučana Borisu Raspudiću pehar koji simbolizuje titulu uručio je potpredsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Dušan Marković iz Bijeljine.

prijedor24h