Povodom utvrđivanja izmjena Krivičnog zakona BiH mimo stavova Republike Srpske, Udruženje “Čast otadžbine” pozvalo je na jedinstvveno djelovanje u cilju sprečavanja svakodnevnih udara na Srpsku.

Iz Udruženja navode da je Republika Srpska po Ustavu jedinstven i nedeljiv ustavno-pravni entitet, a da je djelovanje Savjeta ministara BiH odavno usmjereno ka rušenju nacionalih i vitalnih interesa srpskog naroda.

“Obaveza je svih organa Republike Srpske da štite ustavno-pravni poradak svim sredstvima. Možda je poslije usvajanje Prijedloga izmjena Krivičnog zakona BiH u Savjetu ministara, gdje se uvodi kazna za negiranje genocida i zločina protiv čovječnosti, jasnija izjava “prvoborca” /ministra bezbjednosti BiH Dragana/ Mektića kako se SDS mora odreći ratne istorije”, navodi se u saopštenju Udruženja “Čast otadžbine”.

Iz ovog udruženja ističu da je “krajnje vrijeme da neko zabrani Šaroviću krčmenje srpske zemlje, zarad njegovog poimanja slobode”.

“Nema više vremena za slušanje demagogije, jer je pomenuti prijedlog usmjeren ka oduzimanju i ograničavanju sloboda. Sigurni smo da su se stekli uslovi za vanredno stanje zbog veleizdaje srpskih predstavnika u zajedničkim organima i pozivamo sve institucije Republike Srpske da preduzmu odgovarajuće mjere”, navedeno je u saopštenju.

RTRS