Krajem juna ili početkom jula u Tekstilac bi na probu trebalo da stignu 32 fudbalera iz Gane, a oni koji se najbolje pokažu potpisaće ugovore sa derventskim prvoligašem.

Svojevrsnu revoluciju u fudbalu na našim prostorima Dervenćani će izvesti u saradnji sa jednim menadžerom iz Zagreba koji je porijeklom iz Dervente. On radi za akademiju Avenju Gana i dobro poznaje kvalitete fudbalera koji imaju između 17 i 25 godina. Svi fudbaleri sa Crnog kontinenta maštaju da karijeru grade u Evropi, a ovo bi im na neki način bilo predvorje velike scene.

– Možda jeste malo neuobičajen potez, ali nemamo šta da izgubimo, samo možemo da dobijemo. Čak ćemo i finansijski profitirati, jer organizujemo njihov petnaestodnevni boravak, pa očekujemo da nam u kasi ostane oko 20.000 maraka. Ukoliko jedan ili više fudbalera kvalitetom zadovolji naše apetite, bićemo na višestrukom dobitku – rekao je član uprave Tekstilca Davor Pijetlović.

Fudbaleri iz Gane trebalo bi da stignu u grad na Ukrini 24. juna ili 1. jula, u zavisnosti od brzine rješavanja neophodne dokumentacije. Novac je već na računu Dervenćana.

– Ukoliko fudbaleri dobiju vizu, sigurno će doći, a ukoliko se nešto iskomplikuje, vratićemo novac. Ipak, očekujemo da sve bude u redu – rekao je Pijetlović.

Dres Tekstilca prije nekoliko sezona nosio je Azevedo Kruz iz Dominikanske Republike, a u 98 godina dugoj istoriji kluba još nijedan fudbaler iz Afrike nije imao tu priliku. Ambiciozna uprava kluba koja je od drugoligaša napravila stabilnog prvoligaša čini sve da u Derventi stvori odlične uslove za rad, tako da uskoro počinje gradnja pomoćnog terena sa vještačkom podlogom.

– Akcijom “Kvadrat za budućnost” prikupili smo oko 115.000 maraka, što je dovoljno za zemljane radove. Uskoro počinjemo sa radom, a nadamo se da ćemo skupiti još novca kako bismo izgradili moderan stadion koji bi riješio mnogo problema – rekao je Pijetlović.

Otišao Dragišić

Dosadašnji trener Tekstilca Zoran Dragišić odlučio je da preuzme brigu o juniorskom timu Borca, tako da je klupa Dervenćana upražnjena.

– Sa Dragišićem smo se rastali korektno, hvala mu na svemu što je uradio za prethodnih pola godine. Novi trener sigurno neće biti iz Dervente, jer tražimo iskusnog stručnjaka – rekao je Pijetlović.

Glas Srpske