Džip “kija” trebinjskog advokata Mire Vučinić oštećen je u požaru koji je izbio u petak ujutro ispred njene kuće u trebinjskoj ulici Leontija Ninkovića u naselju Vinogradi.

Povrijeđenih nije bilo, a prema nezvaničnim informacijama, požar je podmetnut. U vatrenoj stihiji izgorio je prednji dio automobila, a šteta još nije procijenjena.

Vatru su ugasili pripadnici trebinjske Vatrogasne jedinice.

U Policijskoj upravi Trebinje kazali su da im je juče oko 3.30 časova prijavljeno da gori “kija”, ali nisu mogli da govore o detaljima.

– Tek nakon istrage i vještačenja tragova moći ćemo da govorimo o više detalja i šta je uzrok požara – rekli su u PU Trebinje.

Vučinićeva u petak nije željela da komentariše požar.

– Nemam komentar i ne mogu ništa da kažem – rekla je kratko Vučinićeva na telefonski poziv “Glasa Srpske”.

Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da je vozilo najverovatnije posuto nekom tečnošću i zapaljeno sa vozačeve lijeve strane i na prednjem braniku.

– Na tim dijelovima je najviše gorjelo i prema prvim rezultatima istrage, odatle je vatra krenula. Sve ukazuje na to da je požar podmetnut – kazao je ovaj izvor.

Inače, ovo nije prvi put da je Mira Vučinić, trebinjski advokat, na meti napada. Početkom marta 2009. godine u dvorište njene kuće, oko 22.30 časova bačena je bomba. Prilikom eksplozije oštećena su dva vozila i polomljeno više prozorskih stakala na kući. Niko od porodice Vučinić ni tada nije želio da komentariše napad, niti su nešto više otkrili u trebinjskoj policiji.

Mira Vučinić jedan je od poznatijih advokata i radi na rješavanju brojnih predmeta pred sudovima u Trebinju i šire. Jedan od značajnijih predmeta, barem za javnost, u kojem je bila angažovana je slučaj ubistva Marka Bojovića i ranjavanja njegova brata Miloša. Ona je bila branilac optuženog u ovom predmetu Nemanje Ilića. Međutim, nema potvrde da paljevina njenog automobila ima veze i sa jednim slučajem u kojem je angažovana.

Vatrogasci

U Vatrogasnoj jedinici Trebinje kažu da su požar na vozilu “kija” gasili oko sat i po. U gašenju su učestvovala dva vozila i četiri čovjeka.

– Dojavu o požaru smo dobili oko 3.34 časa, a u bazu smo se vratili oko 5.10 časova. Vatru smo ugasili specijalnom pjenom. Vozilo je gorjelo spolja. Nismo vršili uviđaj niti istragu, tako da ne znamo da li je gorjelo i unutra i šta je uzrok izbijanja požara – rekao je starješina Vatrogasne jedinice u Trebinju Tripo Ćuk.

Glas Srpske