U pucnjavi koja se danas oko 11 časova dogodila u Nišu, u ulici Ive Lole Ribara, u blizini niškog suda, stradao je Žarko Savić zvani Ćenda, dok je Aleksandar Barjaktarević zvani Saša Ludak koji je teško ranjen prevezen u niški KC preminuo na operacionom stolu, dva sata kasnije.

Žarko Savić je upucan sa 6 metaka, a u trenutku dolaska Hitne pomoći davao je znake života, da bi ubrzo podlegao povredama.

Na motoru marke “vespa” viđene su dve nepoznate osobe sa kacigama na glavi kako beže sa lica mesta.

– Aleksandar B dovezen je u niški Urgentni centar sa prostrelom ranom grudnog koša i prostrlenom ranom leve strane srca, rekao, dr Miodrag Lazić direktor UC, koji je potvrdio da je teško ranjeni preminuo na operacionom stolu i pored napora lekara da ga spasu.

Podsetimo, Aleksandru B. koji je preminuo od posledica ranjavanja na operacionom stolu, avgusta prošle godine su kola dignuta u vazduh u Dušanovoj ulici u Nišu. Njemu je tada amputirana leva noga, a geleri su povredili i dvoje prolaznike, mladića (22) i devojku (21).

On je danas u 9.30 časova imao suđenje u niškom sudu kao okrivljeni zbog ubistva u Mokranjčevoj ulici od pre 9 godina, ali je suđenje odloženo, jer se jedan okrivljeni nije pojavio.

Kurir.rs