Zapažene partije jednog od junaka Rudar Prijedora na putu do titule u Omladinskoj ligi BiH Luke Kačavende nisu prošle nezapažene, pa će mladi golman karijeru nastaviti u Vojvodini, dok su “rudari” angažovali iskusnijeg Nikolu Đurića.

Kačavenda (16) je odlučio da prihvati ponudu Stare dame srpskog fudbala jer misli da će imati mnogo bolje uslove za dalji napredak. Iako je prošle godine debitovao za prvi tim u pobjedi protiv BSK-a (3:0), bar za sada neće ostaviti dublji trag u matičnom klubu, jer je presudio poziv iz Novog Sada.

-Postigao sam dogovor sa direktorom Omladinske škole Vojvodine “Ilija Pantelić” Duškom Grujićem i od 10. jula postaću stanovnik Novog Sada. Veliko mi je zadovoljstvo što ću imati priliku da napredujem u jednom tako renomiranom klubu. Nakon završene osnovne škole, upisaću saobraćajni smjer srednjoškolskog obrazovanja i potrudiću se da opravdam povjerenje – rekao je Kačavenda, koji je bio junak finala Omladinske lige kada protiv Travnika koji su Prijedorčani dobili boljim izvođenjem penala.

Upravo iz Travnika, “rudar” je doveo pojačanje za prvi tim, jer je gol ovog prvoligaša iz FBiH čuvao Đurić, koji će u novoj sezoni Prve lige biti konkurencija iskusnom Đorđu Šarcu, s obzirom da Dejan Inđić odlazi na operaciju.

Đurić je ponikao je u banjalučkom Borcu, a prije odlaska među “vezire” čuvao je gol drugoligaša Sloge iz Srpca te u jednom periodu 892 minuta nije primio gol. Bio je član Slobode iz Mrkonjić Grada, Laktaša, teslićkog Proletera, a šest mjeseci proveo je i u češkom Pribramu.

-Smatramo da je Đurić dobro rješenje, jer nismo mogli da udovoljimo želji trenera Zlatka Jelisvca za dovođenjem Branislava Ružića. Pored povratka Demira Jakupovića iz Metalegea, na pragu smo dogovora da naš nekadašnjim kapitenom Nemanjom Pekijom –  rekao je predsjednik Komiteta za hitna pitanja Dalibor Majkić.

Kako je dodao, uskoro će biti održana Skupština kluba na kojoj bi trebalo da bude izabran novi Upravni odbor i predsjednik kluba, jer je Majkić od juna prošle godine privremeno na funkciji rukovodećeg.

Glas Srpske