Drama u Brbatu na Rabu: Žena ubijenog muškarca uspjela je pobjeći skočivši kroz prozor kuće. Pri padu je slomila obje noge, te je prevezena u bolnicu. Ubojica je sam u stanu i ne predaje se

U Barbatu na Rabu vlada opsadno stanje. Kako doznajemo, muškarac je, navodno zbog sukoba oko kuće, upucao i ubio drugog muškarca, inače liječnika u Psihijatrijskoj bolnici Rab. Navodno je žena ubijenog muškarca uspjela pobjeći skočivši kroz prozor kuće, a počinilac se zatvorio unutra. Navodno prijeti da će sve raznijeti bombom. Interventna policija je opkolila kuću.

Žena je pri padu slomila obje noge, te je prevezena u bolnicu.  Ubojica je i dalje sam u stanu, zabarakadiran i ne predaje se.

Nakon što je ubio liječnika, pucao je i u smjeru policije

Policija je u poslijepodnevnim satima objavila i službeno saopštenje koje prenosimo u cijelini:

‘Danas oko 9,35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala muška osoba.

Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke.

Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do vozila Hitne pomoći gdje je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u tijeku’.

Ubojica je demobilisani vojnik

Neslužbeno se doznaje da je ubijeni liječnik Siniša Rakić, a napadač Srđan Smojver. Navodno je Smojver donedavno bio na liječenju u bolnici, a policija treba ispitati odakle tom demobilisanom branitelju dugo oružje i bombe koje se inače ne smiju posjedovati, javlja RTL.

Vijest o ubojstvu brzo se proširila i na društvenim mrežama. Mještani navode kako im je policija naredila da se zatvore u kuće i da zatvore prozore.

‘Ubio ga je nasred ulice’

Kako javlja 100posto.hr, muškarac četrdesetih godina najprije je drugom muškarcu prostrijelio nogu, a potom ga je, ispucavši u njega još nekoliko metaka, brutalno ubio.

– Ubio ga je nasred ulice, kao zeca. Trenutno sam u okruženju specijalaca koji su blokirali ulicu i opkolili kuću u koju se zabarikadirao ubojica naoružan bombama, puškom i pištoljem – kazao je stanar ulice za 100posto.hr.

Navodno su odnosi između ubijenog i ubojice duže vrijeme zategnuti zbog nekih neriješenih pitanja oko kuće u kojoj je ubijeni muškarac imao stan na prvom katu, dok je ubojica imao stan u prizemlju. Ubojica je navodno iz Rijeke, a taj stan je kupio prije četiri godine. Lani je dobio otkaz, a nedugo nakon toga ga je napustila i supruga.

24 sata