Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je da četiri nagrade koje je ova pozorišna kuća za predstavu “Bunar” osvojila na 36. Pozorišnim igrama BiH u Jajcu predstavljaju krunu naporne pozorišne sezone.
Baroš je danas na konferenciji za novinare u Prijedoru naglasio da je uspjeh izuzetan jer je predstava rađena isključivo domaćim snagama, a dobar rezultat ostvaren je u veoma jakoj konkurenciji.

“Ovo je bilo peto učešće na festivalu u Jajcu, gdje je najveći uspjeh ostvaren 2010. godine kada smo pobijedili sa predstavom `Grobnica za Borisa Davidoviča`”, naveo je Baroš.

On je najavio pauzu u radu pozorišta do 15. avgusta, kada će početi rad na novoj predstavi “Laža i paralaža” Jovana Sterije Popovića, u režiji Đurđe Tešić iz Beograda.

Zlata Kogelnik koja je, iako u penziji od 2005. godine, aktivan član prijedorskog pozorišnog ansambla, kaže da joj je veoma značajna nagrada za najbolja glumačka ostvarenja koju je dobila za ulogu majke u predstavi “Bunar”.

Darko Cvijetić, koji je osvojio nagradu stručnog žirija za najbolju režiju, ističe da su svi članovi ansambla u ovoj predstavi činili tim i dosegnuli jednu dozu iskrenosti.

Nagrada za najbolju scenografiju pripala je Vladimiru Vlačini koji je rekao da mu je ova nagrada veoma važna.

Za nagrađene članove ansambla Pozorišta Prijedor i direktora Zorana Baroša danas je prijem organizovao gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.