Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić ocijenio je danas da su, solidarišući se sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, lideri PDP-a i SDS-a Branislav Borenović i Vukota Govedarica prvi put potvrdili da je njihova uloga u vlasti na nivou BiH izolacija Republike Srpske, a ne bilo kakve promjene i evropski put.

– Oni su na taj način obznanili da su u sluganskom odnosu prema Bakiru Izetbegoviću i američkoj Ambasadi u Sarajevu – rekao je Vasić Srni komentarišući današnje otkazivanje sastanka političkih lidera u Mostaru.

Vasić je istakao da je jasno da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović kažnjen jer sarađuje sa Srpskom i njenim predjednikom Miloradom Dodikom, kao i da kazna potiče iz američke Ambasade, pošto se i lider SBB-a Fahrudin Radončić solidarisao sa svojim najvećim protivnikom – Izetbegovićem.

– Cijeli bojkot, međutim, ima dublji smisao. Danas je potpuno jasno da se sve u BiH želi rješavati bez Republike Srpske, a sa “priručnim Srbima” koji nemaju vlast u Srpskoj i služe Sarajevu – naveo je Vasić.

On je istakao da je zbog toga presudno da se za 2018. godinu okupe sve političke snage kojima je Srpska na prvom mjestu i da na izborima “oduzmu svaku mogućnost izdajnicima da još jedan mandat vršljaju u Sarajevu protiv Srpske”.

Izvor: SRNA/RTRS