Izvršni komitet SNSD-a donio je danas odluku da svi članovi komisija ove stranke, u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, podnesu ostavke, potvrdio je na konferenciji za novinare u Banjaluci potpredsjednik ove stranke Nikola Špirić.

Između ostalog, Špirić je najavio i da će SNSD na sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske tražiti raspravu o radu Obavještajno bezbjednosne agencije i njenog menadžmenta, zbog, kako je rekao, činjenice da agencija radi van parlamentarne kontrole i suprotno zakonu o OBA.

Špirić je naglasio da je SNSD izrazito nezadovoljan radom Savjeta ministara BiH, podsjetivši da je ova partija od početka osnivanja ovog saziva tvrdila da SM BiH nema kapacitet za evropske procese.

– Ovaj Savjet ministara nije dobio podršku ni u Federaciji ni u Republici Srpskoj. Ko bi podržao savez SDA i SDS-a na čijem je čelu Bakir Izetbegović?” – rekao je Špirić.

On je naglasio da se SNSD ne bavi spekulacijama o tome hoće li Savjet ministara pasti, dodavši kako ih treba pustiti da rade kako rade sve do narednih izbora.

Sastanak Izvršnog komiteta SNSD-a održan je u Palati predsjednika Republike Srpske, a sastanku su prisustvovali lider stranke Milorad Dodik, potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović i ostali visoki funkcioneri.

Izvor: NN