Stojanka Šarović na ovu funkciju prelazi sa mjesta šefice Sektora za finansije Zajedničke službe Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH na koju je postavljena prošle godine. Ima li u konkretnom slučaju nepotizma i sukoba interesa?

Iako je SDS, bar usmeno, opredijeljen za borbu protiv korupcije, kriminala i nepotizma, na šta ih obavezuje i reformska agenda o kojoj toliko pričaju, svakodnevni potezi njihovih predstavnika to demantuju. Tako je ministar Mirko Šarović, samo za godinu dana uspio suprugu Stojanku sa mjesta službenice u lokalnoj zajednici preseliti u Parlamentarnu skupštinu. A onda, za duplo veću platu, u Centralnu banku na mjesto zamjenika glavnog revizora.

Zbog čega SDS jedno priča-drugo radi pokušali smo saznati od ministra Šarovića kao i predsjednika stranke, ali na naše pozive nisu odgovarali.

Ministar Dragan Mektić koji godinama zbog korupcije i nepotizma prst upire u vladajuću koaliciju Republike Srpske, iznenađen je imenovanjem supruge stranačkog kolege na funkciju zamjenika glavnog revizora Centralne banke.

– Vjerujte da ne znam za to. To prvi put sad čujem. Vjerujte da nisam siguran, ali u svakom slučaju ne odobravam takve poteze. Tu se išlo putem zloupotrebe položaja da se dođe do takve funkcije i ja to ne podržavam. Ne bih sad da se “hvatam” isključivo njega. Toga imate na svakom mjestu, toga je puna država – kaže Mektić.

RTRS