Dvije posljednje utakmice i deset golova u mreži zabrinuli su stručni štab Rudar Prijedora, sa Zlatkom Jelisavcem na čelu.

Poslije neočekivanog poraza u finalu turnira u Mrkonjić Gradu od domaće Slobode (0:6), uslijedio je još jedan, možda i šokantniji za pristalice ovog kluba. “Rudari” su izgubili u polufinalu Memorijalnog turnira “Drago Kovačević” u Žeravici od domaćeg drugoligaša Jedinstva sa 0:4.

– Neke čudne stvari su se dešavale u ove dvije utakmice. Smatrao sam protiv Mrkonjićana da je to bio loš dan, ali smo i u Žeravici primili četiri gola, što nije svojstveno našoj ekipi. I prošle sezone primali smo dosta pogodaka, te smo ciljano išli da se u prelaznom roku pojačamo na poziciji štopera –  rekao je trener Zlatko Jelisavac.

Iako je najavljivano da će glavni teren na Gradskom stadionu, gdje su radovi počeli odmah po završetku prvenstva, biti brzo saniran, Prijedorčani su svih sedam kontrolnih mečeva  odigrali kao gosti.

– Zabrinjava činjenica da smo u sedam susreta primili 18 golova, toliko smo ih i dali, što je dobro. Rivali su nam mrežu u posljednja dva duela tresli poslije naših individualnih grešaka. Da li je riječ o padu koncentracije ili što smo rotirali igrače na štoperskim pozicijama, ne znam, ali nadam se da ćemo do gostovanja u Janji popraviti taj segment igre i biti maksimalno koncentrisani na utakmicu sa Podrinjem – nastavio je Jelisavac.

Rezimirajući tok priprema, strateg “rudara” istakao je da je bio obećavajući, zbog odgovornosti njegovih izabranika prema obavezama. Osim Stefana Gavranovića, koji je imao neugodnost zbog herpesa, svi su podnijeli dobro teret rada, a samo se protiv Jedinstva Aleksandar Popović požalio na povredu mišića.

– Nadam se da je sve na kraju bilo plod individualnosti, a ne kolektiva. I dalje vjerujem u ono što radimo, u sve igrače i zajednički posao u cjelini. Najlakše bi bilo dići sidro, okrenuti se i otići, ali vjerujem u odličan pristup momaka na treninzima tokom 30 dana, koji svakako nije nagovještavao da bi se mogla desiti ova dva rezultata. To mi i ne daje za pravo da ih osuđujem, ali se to ne smije dešavati ekipi koja pretenduje na sam vrh tabele – zaključio je Jelisavac.

Pripremne utakmice

U pripremnom periodu Rudar Prijedor je odigrao sedam utakmica, u kojima je zabilježio tri pobjede i četiri poraza. Savladali su Slobodu iz Novog Grada sa 5:2 i 3:1, te kadete Krupe sa 9:1, a izgubili od banjalučkog Željezničara sa 1:3, Gorice iz Velike Gorice sa 0:1, Slobode (MG) sa 0:6 i Jedinstva (Ž) sa 0:4. Najefikasniji je bio povratnik u redove Prijedorčana Demir Jakupović sa pet golova, dok se Milan Šakić četiri puta upisao u strijelce.

Glas Srpske