Potpredsjednik stranke Nedeljko Glamočak rekao je da je RTRS, da bi obezbijedio dug kod Poreske uprave, pribavio lažnu mjenicu koju je izdalo Ministarstvo finansija. O

vakve izjave su neosnovane i zlonamjerne, kažu u Vladi.

Iz resornog ministarstva tvrde da su bjanko mjenice i mjenične izjave koje su poslužile kao garancija duga, validne.

Poslovni odbor RTRS-a odbacuje optužbe SDS-a, i kaže da je to još jedna u nizu laži i napada na Јavni servis Srpske.

Neznanje ili namjerno zaobilaženje istine? Ovaj put u misiji diskreditacije Јavnog servisa, SDS, rukovodstvo Radio-televizije Republike Srpske optužuje da je lažiralo mjenicu za obezbjeđenje duga, koju je izdalo Ministarstvo finansija.

– Navodno je mjenicu na osnovu zaključka Vlade izdalo resorno Ministarstvo a opet da ta mjenica nije evidentirana u Ministarstvu.Poreska uprava je znala da je mjenica brz pokrića, ali ju je prihvatila kao validnu, kaže Glamočak.

Bez pokrića su izjave iz SDS-a, tvrde u Ministarstvu finansija.

Mjenice o kojima govore su validne. Zakon o odgođenom plaćanju poreskog duga u ovom slučaju, kažu da nije prekršen: “Mjenice i mjenične izjave RTRS je dostavio shodno zaključku Vlade Republike Srpske od 6. septembra prošle godine, a na osnovu kojeg je i doneseno rješenje o odogovđenom plaćanju dospjelog poreskog duga. Ovaj poreski obveznik uredno ispunjava sve dospjele obaveze u skladu sa odobrenim anuitetnim planom poreskog duga na osnovu Zakona o odogođenom plaćanju.”

To tvrdi i poslovni odbor RTRS-a,a  izjave iz SDS-a najoštrije osuđuje: “Poslovni odbor Radio-televizije Republike Srpske najoštrije osuđuje današnje izjave potpredsjednika SDS-a Nedeljka Glamočaka, smatrajući da je i ovo još jedana u nizu laži i napada na Јavni RTV servis Republike Srpske. Procedura odgođenog plaćanja poreskog duga urađena je u skladu sa propisanom procedurom i instrukcijama Vlade Republike Srpske.”

U Ministarstvu finansija kažu da u slučaju neplaćanja jedne rate, Poreska uprava Republike Srpske ima na raspolaganju sva zakonom propisana sredstva i mjere prinudne naplate.

RTRS