Odovarajaući na optužbe o najavljenoj kupovini skupocijenog službenog automobila, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je da će pokušati da raskine ugovor o kupovini.

Mićić je rekao da auto ne vrijedi 125 nego 106 hiljada KM i da je to prvi automobil koji namjerava kupiti za potrebe kabineta, nakon svih godina mandata na čelu grada Bijeljina.

O kritikama da se budžet ne puni planiranom dinamikom i da je u deficitu, Mićić poručuje da je budžet stabilan i da su u Bijeljini u toku veliki projekti, kao što su kanalizacija i gasifikacija, te da se sredstva na vrijeme isplaćuju budžetskim korisnicima. Građani Bijeljine koji imaju bolesnu djecu smatraju da kupovina skupocijenih automobila nikome ne ide na čast.
Novi automobil je potreba, a ne luksuz, poručuje gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. Kaže da prvi put traži kupovinu novog automobila i da se trenutno vozi u terenskom vozilu.

– Naravno da meni nije problem da se vozim u manjem autu, ali s obzirom da su prethodna dva auta od prije 11 ili 15 godina bili audiji, mi smo smatrali da je to normalno. I nije 125 nego 106 hiljada maraka, kaže Mićić.

Ako pitate najugroženije stanovnike Bijeljine – njima je svaka marka važna. Kažu da je sramota da se smanjuje i ukida pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, subvencije za stara lica i penzionere, ne plaćaju doprinosi za zaposlene u opštinskim preduzećima, a da ima novca za funkcionersku limuzinu.

Gradski odbor SNSD-a juče je pozvao gradonačelnika Mićića da poništi ugovor o kupovini audija, a Udruženje “Restart”, koje je počelo s potpisivanjem peticije za ograničavanje budžeta za nabavku autumobila u Vladi Srpske Mićiću su, preko društvenih mreža, poručili da ukoliko ne povuče odluku o kupovini skupocjenog automobila, može očekivati protest ispred svoje kancelarije.

– To što je auto skup , slažem se da je skup, ja ću pokušati da raskinem taj ugovor, da ne kupim taj auto, poručio je gradonačelnik Bijeljine.

Mićić je demantovao glasine da mu je sin zaposlen u gradskoj upravi i da otvara luksuzni restoran u centru Bijeljine.

RTRS