Bijeljinski Gradski odbor Pokreta Uspješna Srpska ocjenjuje da odluka gradonačelnika Miće Mićića da kupi novi automobil, na teret stanovnika Semberije, pokazuje njegovu neodgovornost i “bahatost”.

Pokret najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje prvog čovjeka Bijeljine i njegovih saradnika, te ga poziva da podnese neopozivu ostavku.

Pokret Uspješna Srpska ne vidi nijedan razlog da se odluka odmah ne poništi kada već gradonačelnik i sam kaže da je automobil skup.

U ovom pokretu pitaju “gdje je bila ta `velika` odgovornost i `razumijevanje` gradonačelnika kada je pravljen prijedlog za kupovinu novog auta”.

U Pokretu tvrde da gradonačelnik Mićić u skoro godinu dana od izbora nije ispunio nijedno dato obećanje, niti je riješio ijedan od gorućih problema koji godinama muče Bijeljinu.

“Јedino što je ovaj čovjek uradio za posljednjih 10 mjeseci jeste da je pokrao izbore i tražio način kako da od građana Semberije uzme 125.000 KM kako bi sebi kupio nov auto. Takva osoba ne može biti na čelu Bijeljine”, smatraju u Pokretu “Uspješna Srpska”.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je mogućnost raskidanja ugovora o kupovini novog službenog automobila jer je saglasan s tim da je skup.

– Potpuno podržavam ljude iz Restarta koji protestuju i razumijem šta traže. Neophodno je da Vlada Srpske sačini pravila korištenja automobila – ko da ih koristi i način korištenja. Automobil audi koji smo imali star je 11 godina, a prešao je 500.000 kilometara – naveo je Mićić na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare.

Izvor: SRNA/RTRS