Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je danas u Prijedoru ugovore sa 37 korisnika, Bošnjaka i Hrvata, kojima se grade kuće u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, ukupne vrijednosti oko 1.025.000 KM.

Čordaš je dodao da će kuće biti građene po sistemu “ključ u ruke” i da je rok za izvođenje radova 120 dana.

On je izrazio nadu da će uskoro početi izgradnja još jedne zgrade sa 24 stana za korisnike alternativnog smještaja i zgrade za 32 stambene jedinice za zbrinjavanje najugroženijih kategorija izbjeglih i raseljenih lica.

Čordaš je dodao da će u narednom periodu u Prijedoru biti izgrađeno 155 stambenih jedinica za pripadnike svih naroda.

– Vrijednost svih radova i projekata koje Ministarstvo treba da implementira u Prijedoru je oko 6,6 miliona KM, a svi stanovi su tipa socijalnog stanovanja čiji će vlasnik biti grad Prijedor – pojasnio je Čordaš.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora sa sugrađanima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti kojima je potrebno izgraditi ili rekonstruisati individualni stambeni objekat.

– Zahvalni smo svima koji ovdje rade vrlo važan posao za naše građane koji nemaju riješeno stambeno pitanje – izjavio je Đaković.

Izvođač radova na izgradnji 37 stambenih jedinica biće poznat nakon završetka tenderske procedure.

Izvor: SRNA/RTRS