U prijedorskoj Toplani traju pripreme za početak predstojeće sezone grijanja. Cijena grijanja ostaće na nivou prošlogodišnje, urađen je remont i obezbijeđena dovoljna količina biomase za veći dio predstojeće sezone.

U kotlovnici nove prijedorske Toplane na biomasu, sve je spremno za novu sezonu grijanja, koja će, ukoliko bude potrebe, početi 1. umjesto 15. oktobra. Prijedorčani većinom nemaju zamjerki na isporuku toplotne energije tokom prošle sezone, ali očekuju da grijanje počne što prije zbog hladnijeg vremena ovih dana.

Iz Toplane poručuju da su obezbijeđene dovoljne količine biomase za grijanje do kraja godine, a u toku je priprema postrojenja i otklanjanje kvarova na mreži. Nakon „hladne“, uslijediće „topla“ proba.

“Remont je završen, a u toku je dopunjavanje sistema sa omekšanom vodom. Uskoro će grijanje krenuti i prema stambenim objektima o čemu će naši korisnici biti blagovremeno obaviješteni”, ističe Zoran Knežević, direktor Toplane.

Cijena grijanja ostaće na nivou prošlogodišnje. Ukupna dugovanja prema prijedorskoj Toplani iznose više od šest miliona maraka, a najveći dužnici su iz kategorije domaćinstava. Akcije za izmirenje dugovanja, organizuju se tokom cijele godine.

“Za jednokratno izmirenje dugova otpisujemo oko 70 odsto kamate. Takođe smo omogućili jedan vid kreditiranja kroz reprogram u trajanju od pet godina što znači maksimalno do 60 rata, a tada otpisujemo oko 50 odsto kamata”, dodaje Knežević.

U okviru prijedorske Toplane radi i postrojenje za proizvodnju električne energije, zahavljujući kojem ovo preduzeće obezbjeđuje dodatne prihode.

RTRS