Sezona grijanja u Prijedoru zvanično počinje u subotu, 15. oktobra, a u toku je topla proba. Do večeras bi većina građana trebalo da ima tople radijatore, ističu u prijedorskoj “Toplani”. Energent je obezbijeđen za veći dio sezone. Na lageru imaju 5.000 tona biomase, a do kraja godine očekuju nabavku dodatnih 10.000 tona, što bi trebalo da bude dovoljno za grijanje do kraja februara. Vršilac dužnosti direktora “Toplane”, Duško Miletić, rekao je da bi u narednom periodu trebalo da razgovara sa rukovodstvom Grada Prijedora o eventualnom povećanju cijene grijanja.

“Energenti su za 20 odsto skuplji nego prethodne sezone, otišlo je gorivo, struja. Poskupjelo je sve ono što se odnosi na rad Toplane. Za završetak prošle sezone, Grad je izdvojio dva miliona KM, a za ovu će morati još više”, rekao je Miletić. On je zamolio građane za razumijevanje, jer su mogući kvarovi zbog dotrajale vrelovodne i toplovodne mreže, stare preko četiri decenije.

“Česti su kvarovi. U prošloj grejnoj sezoni bilo ih je oko 40, a godinu prije čak 150. Naša ekipa odmah izlazi na teren i isti dan rješava kvar”, rekao je Miletić.

“Toplana” ima 3.500 korisnika, s trendom rasta, jer im se tokom ove godine priključilo tridesetak novih potrošača.

Izvor: kozarski