I u opštini Višegrad finansirali su RTV BN. Od 2013. do 2016. bivši načelnik Slaviša Mišković iz SDS-a, po ugovoru, BN-u je plaćao 3 000 maraka mjesečno, odnosno za godinu dana 36 000 hiljada. Istovremeno, lokalna RTV Višegrad na ivici je opstanka.

Za četiri godina mandata Slaviše Miškovića iz SDS-a, opština Višegrad, BN televiziji isplatila je 144 hiljade maraka. Revizori su konstatovali da ugovor sa BN-om nije zaključen u skladu sa zakonom o javnim nabavkama.

– A to znači da je trebalo da bude sprovedene procedura po zakonu o javnim nabavkama, odnosno da su i drugi mogli da se prijave, a ugovor sa BN-om je zaključen bez te procedure, direktno što su zamjerili i revizori Glavne službe za reviziju – istakao je načelnik Odjeljenja za finansije u opštini Višegrad Njegoš Tanasković.

Istovremeno, opština je zanemarivala lokalne medije. RTV Višegrad ima svega osam radnika. Prosječna plata je 550 maraka. Ipak, grcaju u dugovima, a radnicima duguju tri plate.

– Topli obrok se isplaćuje pola u bonovima, sedam neisplaćenih neto zarada prethodnom nadzornom odboru i četiri sadašnjem plus zastarjela oprema – kaže v.d. direktorica ЈP RTV Višegrad Ljubinka Vasiljević.

Odbornici SNSD-a i bivšem načelniku ukazivali su da je novac koji izdvajan za finansiranje BN-a mogao da bude bolje utrošen.

– Svakako da je bilo prioritetnijih stvari, počevši od našeg lokalnog radija, sporta, kulture i svih drugih kategorija u koje se zaklinju, a koje su veoma malo pomagali – rekao je predsjednik Kluba odbornika SNSD -a u Skupštini opštine Višegrad Darko Andrić.

Budžet opštine Višegrad u prethodnim godinama i sada je oko osam miliona maraka. Bivši načelnik Slaviša Mišković u telefonskom razgovoru rekao nam je da ne želi pred kameru.

RTRS