Nenadu Peroviću iz Sokoca za dijagnozu hronični zapaljenski bubrežni sindrom, jedini spas je transplantacija bubrega. Ali za to je potrebno oko 110 hiljada KM.

A novac, porodica nema. Pokažimo humanost – pomozimo Nenadu.

Bez naše pomoći neće uspjeti! Već četiri godine – bolnice u Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Beogradu – Nenadova su svakodnevica! Maligna hipertenzija bubrega i usljed toga, lupus nefritis – autoimuna bolest koja postepeno napada i uništava zdravo tkivo – skeletni i vaskularni sistem, kožu, pluća…kod Nenada postepeno uzima danak. Hemodijaliza, samo dok traje, progresiju nakratko zaustavlja.

Zato je hitna transplantacija bubrega, savjetuju ljekari, spas za nezaposlenog Nenada. Srodnika – potencijalnog donora – nema. A Ljiljana, hranilac tročlane porodice jedva da uspije zaraditi novac za sina školarca i samo najnužnije Nenadove potrebe.

– 50.000 KM Nenadu je potrebno samo da bi išao u Francusku na pretrage i da bi ga stavili na listu čekanja – priča Ljiljana.

I još 70.000 za transplantaciju i bolničke troškove u Grenoblu. Za pomoć koja Nenadu Peroviću život znači, kod NLB banke otvoren je žiro račun. Do kraja decembra u funkciji je MTEL-ov humanitarni broj 1413. Јedan poziv – jedna marka! Hoćemo li reagovati – porodica Perović nas treba!

RTRS