Podgoričanin Minja Šaković i Budvanin Marko Ljubiša zvani Kan pretreseni su tokom akcije koja je sprovedena danas u Budvi na šetalištu u restoranu “Jadran-kod Krsta”, saznaje CdM.

Kod njihovog obezbjeđenja je, prema saznanjima našeg portala, nađena veća količina oružja.

Takođe, kontrolisano je više bezbjednosno interesantnih osoba u tom gradu.

Prema saznanjima našeg portala, praćene su neke osobe u budvanskom Starom gradu, zbog osnovane sumnje da bi mogli biti povezani sa nekim krivičnim djelima.

Šaković je odavno bezbjednosno interesantna osoba i navodno je u vezi sa škaljarskim klanom. On je i ranije punio novinske stubce zbog krivičnih djela, a više puta je hapšen zbog oružja.

Takođe, sumnja se da je Šaković učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi.

Takođe, 2011. godine on i Darko Laković osuđeni su na po godinu zatvora zbog iznude. Proglašeni su krivim jer su godinu ranije pokušali da nelegalno pribave korist iz magacina firme Ljupčeta Videvskog,odnosno da oduzmu piće vrijednosti oko 12.000 eura. Samo godinu kasnije, osuđen je na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja nad porodicom Škrijelj. On je sa bratom Markom i 2005. godine osuđen zbog ubistva Miroja Baošića.

Ljubiša Kan dospio je u žižu javnosti kada je prije četiri godine upucan i sa svježim ranama se sam dovukao do Hitne pomoći u Beogradu.

Takođe, 2012. godine je isporučen iz Srbije u Crnu Goru, jer je za njim bila raspisana potjernica Interpola na osnovu naredbe podgoričkog Višeg suda,zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju.

Ljubiša je poznat i kao blizak saradnik kriminalne grupe Luke Đurovića, povezane sa Lukom Bojovićem, vođom nekadašnjeg „zemunskog klana“, a pretpostavlja se da je blizak i sa Sašom Boretom, koji je osuđen zbog učešća u ubistvu policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

CDM.me