Dan nakon što je vanredni poverenik za Agrokor Ante Ramljak objavio plan za rešavanje pitanja dugova dobavljačima, usledio je žestok šamar.

Članica Veća poverilaca Agrokora Marica Vidaković pocepala je pred novinarima dokument o nacrtu strukture nagodbe koju im je ponudila vanredna uprava Agrokora.

Nakon višesatnog sastanka Udruženja dobavljača Agrokora i vaanredne uprave koncerna, Vidakovićeva je novinarima izjavila da je savetnički tim Agrokora juče predstavio Privremenom veću poverilaca nacrt strukture nagodbe, ali da oni o njemu nisu glasali. Kako je navela, danas je bila prva prezentacija tog nacrta jednom skupu poverilaca, a to su dobavljači.

“Ono što smo apsolutno danas mi iz toga videli je da to nije smer koji smo spremni podržati, pa ću ja ilustrativno reći što mislim o nacrtu nagodbe, a mislim ovo”, rekla je Vidakovićeva i pred novinarima pocepala tekst nacrta.

“To će biti stav dobavljača”, dodala je.

Poručila je da će “neko na popravni” i to za dane praznika i dodala kako ne važi uvek poslovica da se dobro dobrim vraća.

“Gospoda verovatno neće imati ugodne praznike, bar ne što se tiče dobavljača”, rekla je Vidakovićeva.

Kaže da su dobavljači vrlo jasno komunicirali svoje stavove, i pre otvaranja procesa vanredne uprave te objavila da će poslati poruku svim učesnicima u tom procesu da će znati zaštititi interese hrvatskih dobavljača, jer se štićenjem njihovih interesa štiti hrvatska ekonomija.

“Za to ćemo tražiti one koji su naša interesna koalicija, a to ste i vi”, rekla je Vidakovićeva novinarima.

Na pitanje što konkretno smeta dobavljačima, rekla je da je način na koji je danas prezentiran nacrt nagodbe stavlja u neravnopravni položaj poverioce Agrokora odnosno poverioce Jamnice, Konzuma, Leda, Tiska i ostalih kompanija.

B92