Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Banjaluci da je ponosan što se osmi put organizuje akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”, kojom se pokazuje humanost prema bolesnoj djeci i njihovim porodicama.

“Ovo govori o našem humanom odnosu, o tome da ovaj svijet, bez obzira koliko bio brz, ne može da nas udalji od potrebe da pokažemo svoje ljudsko pravo lice”, rekao je Dodik u pozdravnom govoru na početku večerašnje humanitarne akcije u Banjaluci.

Dodik je naglasio da je najveću zahvalnost dobio od roditelja koji su mi rekli da su ovom akcijom doživjeli saznanje da nisu ostavljeni sami.

“To je nešto što im je bilo potrebno u njihovoj teškoj borbi da nađu snage i volje. Upravo ova akcija koju organizujemo to daje svim ljudima. Volio bih da nijedno dijete nikada nema nijedan problem, ali život nas uči da to nije moguće i zato je potrebno da se okupimo i da uredimo tu oblast i da se omogući da uredimo tu oblast na način da se donesu zakoni koji će pokazati koliko je ovo društvo, prije svega, humano”, istakao je Dodik.

On je podsjetio da je u prethodnih sedam godina nabavljena oprema, izgrađeni objekti, roditeljske kuće, te da je sada formiran Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

donatorskoooo

Dodik je rekao da je do ovog momenta u Fond uplaćeno 1,3 miliona KM, te zahvalio Vladi Srbije na činjenici da je osjetila potrebu da bude dio ove velike akcije.

Predsjednik Srpske zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli ovu akciju i svim građanima koji će večeras pozivom na broj 1411 donirati jednu KM…..

“Samo sjedinjeni možemo dati snagu”, poručio je Dodik.

On je podsjetio da je prije godinu dana na ovoj humanitarnoj večeri prikupljeno 120.000 KM, što govori o interesovanju građana.

Dodik je zahvalio roditeljima i predstavnicima udruženja roditelja što su imali strpljenja i što nisu izgubili nadu u društvo, državu i regulaciju sistema, te dodao da je ponosan što se upravljanje Fondom vrši na volonterski način.

Predsjednik Srpske zahvalio je i svim estradnim ličnostima i sportistima koji su do sada učestvovali u ovoj akciji.

U Banjaluci se večeras održava akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” za prikupljanje sredstava za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, a prisustvuje je joj, između ostalih, premijer Srbije Ana Brnabić.

Humanitarni broj 1411 biće aktivan do ponoći, a pozivom iz fiksne i mobilne mreže kompanije “M:tel” daruje se jedna KM za liječenje djece u inostranstvu.

Humanitarni koncert održava se u Sportskoj dvorani Borik.

Srna