Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras značaj održavanja humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, jer je očigledno da je još mnogo djece kojoj treba pomoći.

“Kako i sama pjesma kaže – da pokažemo da smo ljudi, da zastanemo i da tuđu patnju, veliku borbu tih malih junaka i njihovih roditelja opazimo i kao odgovorni ljudi u društvu pokušamo pomoći”, rekao je Dodik u obraćanju na donatorskoj večeri u Banjaluci organizovanoj u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” za nabavku robotike za oporavak djece sa poremećajima kretanja.

On je izrazio zadovoljstvo što je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović nastavila ovu dobru tradiciju.

Dodik je podsjetio da se učinilo mnogo toga, da se pomoglo mnogim mališanima, te da je ponosan što iza ove akcije ostaju značajne institucije, kao što je Fond za pomoć za liječenje djece u inostranstvu i Roditeljska kuća kod Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

On je napomenuo da je Fond za pomoć za liječenje djece u ovoj godini ostvario značajne rezultate, kao i da bi volio bi da nikad nije bilo potrebe za tako nečim.

Dodik je zahvalio svima koji prisustvuju donatorskoj večeri u Kulturnom centru Banski Dvor u Banjaluci i svojim prilozima pomažu djeci.

“Divno je biti dio ove večeri i vjerujem da ćemo u godinama koje dolaze upravo na ovaj način reagovati da bi se pomoglo onima kojima to treba”, rekao je Dodik.

SRNA/ATV