Pobjednik šahovskog turnira posvećenog Danu Republike Srpske koji je danas održan u Jutrogošti kod Prijedora je velemajstoor Milan Vukić.On je sa sedam osvojenih poena bio bolji od drugoplasiranog Ranka Juića sa šest poena dok su od trećeg do šest mjesta ravnopravni sa pet poena bili Vlado Narančić, Slobodan Đukić, Mlađo Kralj i Radomir Kondić.

U ženskoj konkurenciji najuspješnija, sa četiri poena, je Maja Kovrlija, dok je Branka Gajić osvojila tri i po poena. Po tri poena osvojile su Jovana Kušljević, Maja Zekanović i Anja Kovrlija.

Kod kadeta, po tri i po poena osvojili su Filip Šikman i Aleksandar Gajić, dok je Luka Vuković osvojio tri poena. Po dva i po poena osvojili su Đorđe Petković, Lazar i Nikolina Čelica i Petar Vukić. Najmlađa učesnica bila je sedmogodišnja Emilija Gajić sa dva osvojena poena.

Organizaciju trećeg šahovskog turnira, koji je u Jutrogošti okupio 30 takmičara, pomogli su gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i Boračka organizacija Prijedor.

Prije početka turnira, kod spomen-obilježja za 24 poginula borca Jutrogošte položen je vijenac, prislužene svijeće i odata pošta za 98 poginulih boraca NOR-a iz ovog sela.

Ovaj turnir prerastao je u tradiciju i jedna je od manifestacija kojom sportisti obilježavaju Dan Republike Srpske. Za učesnike turnira i brojne goste domaćin je obezbijedio prevoz i druženje uz ručak.