Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković upriličio  je danas prijem za trideset polaznika pete generacije Škole liderstva  koju tradicionalno  organizuje Fondacija „ Zajednički put“ iz Prijedora.

Iz Fondacije je tom prilikom saopšteno da je ovo bila završna aktivnost na kojoj su polaznici škole imali priliku da se upoznaju sa radom Gradske uprave Prijedor i  sa gradonačelnikom razgovarali u značaju ove edukacije.
„Tradicionalni program `Škole liderstva`imao je  za cilj da podstakne  i osposobi mlade ljude za aktivno učešće na tržištu rada, uspješno bavljenje preduzetništvom i društveni angažman kroz njihovu edukaciju i povezivanje sa adekvatnim prilikama za sticanje korisnih vještina i specifičnih znanja”,  saopšteno je iz Fondacije.
Mogućnost za učešće  u ovom projektu imali su  mladi talenti, mladi iz socijalno ugroženih porodica, mladi s invaliditetom, mladi iz ruralnih sredina, kao i nezaposleni mladi ljudi Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice i Oštre Luke.
„ Mladi lideri su toom trajanja ove škole kreirali deset društveno odgovornih projektnih prijedloga sa kojima će oni aplicirati na raznim konkursima gdje će im u relizaciji i Fondacija dati značajnu podršku“, saopšteno je iz Fondacije koja najavljuje i realizaciju naredne Škole liderstva.
Pored gradonačelnika, pokrovitelj Škole liderstva bili su i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i po prvi put i  Opština Novi Grad.
prijedorgrad.org