Mitropolit dabrobosanski Hrizostom organizovao je tradicionalni božićni prijem u Sarajevu. Ocjenjujući da će nastupajuća godina biti burna i izazovna, mitropolit Hrizostom poželio je da se u ovoj godini pravdom podigne zemlja na zadovoljstvo naroda.

Mitropolit Hrizostom rekao su najbitniji mir i dobra volja među ljudima, afirmacija dobra, koje kao da je, kako kaže, protjerno sa ovih prostora i propagiranje pravih i izvornih demokratskih vrijednosti društva i države radi dostojnog poštovanja u svijetu.

– Afirmišimo u ovoj godini čovjeka, koji je u svakom pogledu jako povrijeđen. Afirmišimo izvore demokratskih vrijednosti društva i države i učinimo i sebe same i ovu državu dostojnom poštovanja u svijetu. Upravo zato nam je potrebna dobra volja među ljudima – naglasio je mitropolit.

Poruke mira i zajedništva mitropolita dabrobosanskog danas su mogli da čuju zvanice svih vjera i konfesija.

– Nadamo se da će poruka našeg mitropolita doći do svih onih koji žele da provode takve ideje i da će biti uslišene od onih kojima su upućene, te da ćemo ovu godinu iskoristiti na dobrobit građana BiH i Republike Srpske – istakao je predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović.

Tradicionalno božićni i novogodišnji prijem mitropolija dabrobosanska organizuje nakon dolaska Nove godine prema julijanskom kalendaru.

 RTRS