Crnogorski specijalci, naoružani dugim cijevima, upali su jutros u prostorije bezbjednosno interesatnih osoba u Podgorici, Baru, Ulcinju i Tivtu i oduzeli oružje, municiju, automobile, novac. Jedna osoba je uhapšena.

U Baru i Ulcinju, prema saznanjima CdM-a, pretresene su prostorije koje koriste Gzim Bogdani, Samir Ustabeciri, Mensud Gusinjac, Tihomir Orlandić, Enver Kovačević, Andrija Karađinović, Aleksandar Jovetić i Alan Kožar.

Uhapšen je Tihomir Orlandić zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Tom prilikom oduzeto je više komada municije, zaplijenjeni su telefoni radi provjere kao i putnička vozila koja će biti predmet dalje obrade. Kod jedne osobe je pronađen pištolj u ilegalnom posjedu.

U Tivtu su inspektori pretresli stanove i druge prostorije koje koriste Dragan Pupovič, Božidar Vukotić, Jovan Samardžić i Veselin Bećir.

Pronađeni su i oduzeti tri pištolja, startni pištolj, vazdušna puška, oko 300 komada municije različitog kalibra, četiri vozila među kojima su i vozila luksuzne klase “Mercedes”, “BMW” i “VW”, motocikl, 13 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, više lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka, 22.000 eura za koje će se provjeriti da li su stečeni izvršenjem krivičnih djela i dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija i dužničko – povjerilačkih odnosa.

Od Pupovića je policija oduzela “mercedes 220 CDT”, jedan metak cal. M44 i biber sprej.

Od Božidara Vukotića policija je oduzela 18.700 eura, dok je od Jovana Samardžića policija oduzela pištolj Magnum 357 pod dozvolom, 127 metaka od Magnum 357, vozilo Jeep wrangler, tri lap topa, 11 telefona sa karticama, 3.300 eura, vazdušnu pušku, startni pištolj, rokovnike sa novčanim potraživanjima i poslovnu dokumentacija.

Od Veselina Bećira oduzeta su dva pištolja marke Zbrojevka i CZ, 116 metaka kalibra 9mm i jedan kalibra 7.62, dva mobilna telefona, lap top, USB memorija, ugovori o kupoprodaji, dva auta BMW X5 i Golf 7, motor Beverly, cijela ilegalna optičarska radnja sa oko 500 naočara.

 

Pretresom prostorija koje koristi A.J. iz Podgorice pronađena i oduzeta dva startna pištolja, okviri za startne pištolje sa jednim metkom i kutija za startni pištolj sa priborom za čišćenje.

Zbog prekršaja iz Zakona o oružju, A.J. je izdat nalog za naplatu novčane kaznu.

Ovo je 22 akcija policije u borbi protiv organizovanog kriminala.

Za četiri mjeseca, koliko traju ove akcije, policija je pretresla skoro 300 lokacija širom Crne Gore, i to na lokacijama koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantne osobe i njima bliska lica.

Priveden je veliki broj osoba.

Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari.

Više osoba je uhapšeno zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.

Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

CDM.me