Najdeblji dječak na svijetu, 12-godišnji Arija Permana iz Indonezije, smršao je 75 kilograma nakon operacije želuca.

Permana iz provincije Zapadna Java bio je toliko debeo da se uopće nije mogao sam kretati, sjediti ili igrati se. Nijedna odjeća nije mu bila dovoljno velika pa je gotovo čitav život proveo umotan u sarong, poput pelene.

Nikada nije išao ni u školu jer mu je put do škole bio – prenaporan. S 10 godina već je težio gotovo 200 kilograma i ponio titulu najdebljeg dječaka na svijetu.

Nakon godina i godina prejedanja ljekarii su njegove roditelje napokon uspjeli uvjeriti da će Arija umrijeti ako nastavi nekontrolirano jesti. Pristali su da se Arija podrvrgne drastičnoj operaciji koja će mu spasiti život.

Arija je prije nešto više od mjesec dana otputovao u bolnicu u Jakarti. Opsežnu operaciju uklanjanja velikog dijela želuca, nakon koje mu se smanjio apetit, obavio je dr. Handi-Ving. Postao je najmlađa osoba ikad koja je prošla petosatnu operaciju želuca.

Mjesec dana kasnije Arija je smršao čak 75 kilograma i počeo igrati badminton, nogomet i ostale sportove o kojima je ranije mogao samo sanjati.

Avaz