Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je danas pijacu u naselju Pećani gdje su upravo završeni radovi na zatvaranju bočnih strana, istakavši da je ona sada jedna od najljepših u okruženju, da ima sve optimalne uslove za rad i da se treba nadati većoj posjećenosti kupaca.On je iskoristio priliku i da razgovara sa malobrojnim trgovcima na pijaci. “Trgovci kažu da su zadovoljni, te da se može lakše raditi u odnosu na prošlu godinu, kada su sjeverna i zapadna strana objekata bile otvorene”, rekao je Đaković.

On je dodao da je izgradnja pijace i bila planirana u dvije faze. “Prva faza je urađena prije dvije godine i prošle godine se pokazalo da je zbog tih otvorenih strana bilo vrlo neprijatno i za kupce i prodavce u zimskom periodu”, kaže Đaković.

On je istakao da je, osim ranijih izdvojenih oko tri miliona KM, sada izdvojeno još 197.000 KM za njeno konačno uređenje.

“Bolji uslovi trebalo bi da vrate i kupce na tržnicu, kojih je zbog velikog broja tržnih centara trenutno veoma malo, mada je teško promijeniti navike i ljudi ne razmišljaju da li je ponuđena roba domaća ili ne”, rekao je Đaković.

Direktor Gradske tržnice Darko Zgonjanin kaže da je u planu dalje unapređenje kapaciteta, pa će se raditi na adaptiranju dijela za robnu pijacu, kao i postavljanju rasvjete, što bi otvorilo mogućnost za rad i u kasnim popodnevnim časovima.

U Gradskoj upravi i rukovodstvu Tržnice nadaju se da će stvaranje ugodnijeg ambijenta doprinijeti većoj posjećenosti pijaci na Pećanima.

RTRS/prijedor24h