Odavno je svima jasno, a nebrojeno puta, čistim primjerima i dokazano, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine radi stalno protiv klubova, ali ne svih, već pojedine favorizuje, a pojedine želi da nipodaštava.

Za subotu, sedam dana pred proljećnu premijeru Premijer ligu BiH, većina premijerligaša je zakazala generalne probe i to je objelodanjeno, tačnije raspored prijateljskih utakmica, odmah na startu pripremna, pri prozivkama, u prvoj trećini januara. Međutim, zbog toga što je Fudbalski savez BiH za subotu, 10. februar zakazao licenciranje i akreditovanje trenera i stručnih štabova, premijerligaši su bili primorani da pomjeraju prozivke dan naprijed u petak, odnosno dan kasnije u nedjelju. Tako će Krupa dočekati Tekstilac Kort iz Dervente sutra (peta), a ne u subotu kako je planirano.

Praksa je da se generalna proba uvijek igra sedam dana pred premijernu utakmicu, a raspored 19. kola Premijer lige BiH je sljedeći: SUBOTA (14.30 časova): ZENICA: Čelik – Vitez, MOSTAR: Zrinjski – GOŠK, TUZLA: Sloboda – Mladost (DK), KRUPA NA VRBASU: Krupa – Željezničar; NEDJELJA (14.30 časova). BIJELJINA: Radnik – Borac (BL), ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Sarajevo.

Na osnovu ovog rasporeda se može zaključiti koje je klubove oštetio, a kojima ptotekciju dao Edukativni centar profesora doktora Munira Talovića.

Sramota, zaista sramota od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a ovo je samo nastavak onoga što se dešavalo vezano za TV prava, kada Areni sportu nije dozvoljeno da prenosi utakmice Premijer lige BiH, a ekskluzivitet dobila Moja TV koja se u Republici Srpskoj uopšte ne gleda, a u Federaciji BiH nema kompletnu pokrivenost.

prijedor24h