Predsjednik Srpskog sabora “Zavetnici” Stefan Stamenkovski ocijenio je da ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragana Mektića “ne bi trebalo ozbiljno doživljavati, jer on sve što radi, radi da bi ispunio želje nalogodavaca i onih koji su ga inkorporirali u institucije sistema takozvane BiH”.

Komentarišući Mektićevu izjavu da “Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici”, Stamenkovski je rekao da je možda i dobro da se od njega čuju ovakve stvari da bi on sam sebe do kraja diskreditovao u svakoj javnosti, pa i srpskoj.

On je istakao da je interesantno da se to dešava pred predstojeće izbore u BiH i Srpskoj i u trenutku kada zapadni faktor sasvim jasno želi da destabilizuju i Republiku Srpsku i Republiku Srbiju.

“Mektić kao šef Izbornog štaba SDS-a, vjerovatnio, iznosi i stav svoje partije po tom pitanju i mislim da bi građanima Republike Srpske trebalo potpuno da bude jasno kada daju nekom poverenje, zapravo ko stoji iza toga i kakve principe, načela i politike zastupa”, zaključio je predsjednik Srpskog sabora “Zavetnici”

On je dodao i da su “u vrijeme Otomanske imperije, dok su naši krajevi bili pod okupacijom Turaka, takve ljude nazivali poturice”.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić smatra da “Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici”. Mektić je za “Večernji list”, izdanje za BiH, rekao da “postoje relevantni dokumenti koji dokazuju genocid i da Srbi moraju to priznati”.

Izvor: Srna/RTRS