Predsjednik Srpskog sabora Zavetnici Stefan Stamenkovski pozvao je građane Republike Srpske da na predstojećim oktobarskim izborima daju podršku trenutnom predsjedniku Republike i kandidatu koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, ističući da je “glas za Dodika – glas za opstanak Republike Srpske”.

“Јoš prije četiri godine sam upozorio na pripremanje scenarija koji je tada namijenjen Srpskoj, a koji je danas doživio svoju kulminaciju. Gledajući šatore na ulicama Banjaluke i pojedince koji, sada već otvoreno, prijete krvavim ishodom izbora, primjećujem da se stvari odvijaju po istom redu i matrici o kojoj sam tada govorio. Oni koji su me tada najglasnije osporavali, danas su perjanice podrške ‘opoziciji'”, istakao je Stamenkovski.

On je naveo desetine sličnih primjera narandžastih revolucija u režiji Zapada u svijetu, a posebno je istakao “sličnost ‘Arapskog proleća’ u Tunisu, gde je samoubistvo ispolitizovano i iskorišćeno kao povod, kao što je slučaj sa grupom ‘Pravda za Davida’ koja otvoreno sarađuje sa opozicijom, a instrukcije dobija iz Sarajeva i pojedinih zapadnih centara moći”.

Stamenkovski je za portal “Govori Srbija” naveo da proteste te grupacije, pored stranih ambasadora, takođe podržavaju i bivši borci takozvane Armije BiH.

On je naglasio da kao neko ko već pet godina sarađuje sa institucijama Republike Srpske i predsjednikom Dodikom lično, ali i ko se bavi tematikom takozvanih obojenih revolucija, smatra da je njegovo pravo i obaveza da građane Republike Srpske upozori na mogući slijed događaja i pozove ih da podrže listu SNSD-DNS-SP.

“Moje pravo, obaveza i dužnost je da pozovem sve prijatelje iz Srpske da na predstojećim izborima glas daju predsjedniku Dodiku i njegovoj listi, jer je to u ovim vremenima jedini put opstanka i očuvanja Republike Srpske koju smo stvorili u najtežim okolnostima za srpski narod i srpsko nacionalno pitanje”, poručio je Stamenkovski.

SRNA/RTRS