Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je “tragikomičnim komentare predstavnika takozvanog Saveza za promjene na vijest da će se predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kandidovati za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske”.

“Da nisu žalosni, bili bi mi smiješni komentari gubitnika Mladena Bosića na kandidaturu predsjednika Dodika. Lik koji je na čelu SDS-a izgubio sve izbore na koje je izašao i koji, nekim čudom, još sjedi u rukovodstvu Predstavničkog doma parlamenta BiH, sada se pretvorio u samozvanog političkog analitičara za uveseljavanje medija u Sarajevu. S obzirom na sadržaj Bosićevih komentara, očekujem da ga na platni spisak stave Si-En-En ili ‘Njujork tajms’, ako već nije na spisku jedne ambasadorke koja misli ono što Bosić govori”, rekao je Košarac Srni.

On je dodao da je bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić postao politički analitičar nakon što je vrh te stranke glatko odbio njegovu ponudu da se na predstojećim izborima kandiduje za predsjednika Republike Srpske.

“Bosićevim stopama krenuo je i aktuelni predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, koga je, kao i njegovog bivšeg stranačkog šefa, strah da izađe na crtu Miloradu Dodiku. Zato su se i okrenuli Mirku Šaroviću, bošnjačkom kandidatu za srpskog člana Predsjedništva BiH, ne shvatajući da su bošnjački glasovi jedini koje Šarović može da dobije u Republici Srpskoj”, naglasio je Košarac.

Prema njegovim riječima, ruku pod ruku s Govedaricom ide i Branislav Borenović, koji još ne zna na koju će se funkciju kandidovati Mladen Ivanić.

“Borenoviću i Govedarici nisu javili da Ivanić sanja još jedan mandat u Predsjedništvu BiH. Kad Borenović to sazna, moraće javnosti da objašnjava kako je njegov kandidat istrgovao poziciju ambasadora u Ljubljani za imenovanje ratnog oficira 7. muslimanske brigade, u čijem se sastavu borio zloglasni odred ‘El mudžahid’, na čelo Oružanih snaga BiH”, upozorio je Košarac.

Izvor: SRNA/RTRS