Danijel Kuzmić, bivši radnik Agencije za obezbjeđenje “Sector Security”, danas je u banjalučkom Okružnom sudu oko 40 minuta ćutao, odnosno nije odgovarao ni na jedno pitanje koje mu je kao svjedoku postavljeno u sklopu obnovljenog suđenja trojici nekadašnjih specijalaca i jednom civilu, optuženim za krađu 617.000 KM.

Postupak je obnovljen nakon što je Vrhovni sud Republike Srpske uvažio žalbe branilaca Vladana Malića (35), Gorana Paraša (30) i Aleksandra Popovića (32), nekadašnjih pripadnika MUP-a Republike Srpske, te Olega Bande (33), suvlasnika auto-kuće “Kvatro”, koji su u prvostepenom postupku osuđeni na ukupno 42 godine zatvora.

Nekadašnji specijalac Goran Јanjuz, koji je takođe svjedočio, ublažio je raniji iskaz, dok je bivši specijalac Željko Inđić ponovio da je s optuženima učestvovao u pljački.

Advokat Јasminka Јovišević zatražila je izuzeće Olge Pantić, predsjednice Sudskog vijeća Okružnog suda u Banjaluci u ovom postupku, nakon što joj je odbijen zahtjev da se odgodi jučerašnje ročište zbog lošeg zdravstvenog stanja Gorana Paraš, jednog od optuženih bivših specijalaca. Pantićeva je, međutim, kazala da je zatvorski ljekar potvrdio da je Paraš sposoban da prati suđenje, a zatim je uslijedila rasprava.

“Pljačka vijeka”, kako je ovo razbojništvo nazvano, izvedeno je 22. septembra 2015. godine, usred dana. Tokom pljačke došlo je do pucnjave, a povrijeđen je i radnik “Sektor Sekjurityja” Đurađ Bajić nakon što su hici probili vjetrobransko blindirano staklo na vozilu.

Izvor: NN