Nisam se ja maskirao da bih švercovao drogu. Pop Milan voli da se tako oblačim. Samo sam mu ispunio želju, da mu udovoljim – rekao je policiji rekao Zoran Marinković (43), koji je zajedno sa sveštenikom Milanom Jordovićem (41) uhapšen zbog sumnje da je švercovao drogu.

Policija kod Mrčajevaca zaustavila je automobil u kojem su se nalazili i u prepravljenom bunkeru zaplenila 27 kilograma skanka. Prema rečima izvora iz istrage, Marinković i Jordović su bili u ljubavnoj vezi, uprkos tome što je sveštenik oženjen i ima dete.

Jordović nije bio u mantiji, dok je njegov partner na sebi imao žensku garderobu, pa policajci u prvi mah nisu ni shvatili da nije reč o ženi.

Dok za popa meštani imaju samo lepe reči, za veroučitelja ih nema – kažu da je bio nastran i da su ga smatrali sotonom u crkvi.

U Savincu, parohiji uhapšenog sveštenika, kažu da im nije jasno zašto bi pop to radio.

 Naš pop Jordo ima pare, šta će mu ta droga. Mora biti da nije znao da se u kolima nalazi droga. Šta će to njemu, ima veliku i lepu kuću, ugled, ima i novca, jer stalno krštava i sahranjuje – kaže jedan od meštana za beogradske medije.

Telegraf.rs/Srpski telegraf