Na „Večeri kulturnog stvaralaštva“ ,  održanoj 16. marta 2018. godine , u prepunoj sali doma kulture u Omarskoj , nastupilo je više od 100 učesnika.

Program su otvorili mališani vrtića „Palčić“ , koji su se predstavili spletom pjesama , igara i recitacija. Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ dočarali su „Izokrenutu priču“ Branka Ćopića , a stihovima pjesama „Strepnja“ i „Sreća“ , podsjetili su na našu veliku pjesnikinju Desanku Maksimović. Brojna publika pjevala je zajedno sa školskim horom i vokalnom solistkinjom Sofijom Predojević.

Mihajlo Gavranović (harmonika), Benjamin Stanojević (gitara) i Stefan Lazić ( harmonika) , učenici Muzičke škole „Savo Balaban“ – Područno odjeljenje Omarska , izveli su kompozicije s kojima su pobjedili na školskom takmičenju.

Članovi mlađe i starije dječije folklorne grupe KUD „Omarska“ , u pratnji orkestra društva , predstavili su se igrama iz Gruže i okoline Leskovca. Program su  , potkozarskom izvornom pjesmom , zatvorili članovi muške izvorne grupe KUD „Omarska“.

Brojnim posjetiocima , u ime gradonačelnika , pokrovitelja manifestacije , obratio se zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš  , koji je istakao veliki značaj „Večeri kulturnog stvaralaštva“  za društveni život naših mjesnih zajednica , kao i za podsticanje i promovisanje rada kulturnih stvaralaca , svih generacija , posebno mladih.

Prijatelji manifestacije su „Tvornica keksa MIRA , članica KRAŠ grupe i „Autotransport“ Prijedor , a medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“.

prijedor24h