Prihod Parking servisa grada Prijedora u 2017. go­dini uvećan je za 1,3 odsto u odnosu na godinu dana ranije i iznosi oko 381.000 KM.

Iz Odeljenja za saobraćaj grada Prijedora naveli su da je novac u gradski budžet pristizao naplatom parki­ranja na 730 parkirnih mjesta, i to pomoću 20 parking automata.

– Prošle godine resili smo 274 zahtjeva za izdavanje parking karata, rezervaci­ju parking mesta i povrat novca po osnovu blokiranja vozila. Izdato je 916 naloga za blokiranje nepropisno parkiranih vozila, te veliki broj opomena za neplaća­nje parkinga – pojasnili su u ovom odeljenja Navode da je u 2017. godini postavljeno 98 novih saobraćajnih zna­kova, te popravljeno oko 39 saobraćajnih znakova koji su ranije postavljeni.

– Označena je horizontalna signalizacija na području grada Prijedora, označava­ni su pješački prelazi, parking mjesta, natpisi škola i uzdužne, odnosno pune i isprekidane linije – pohvalili su se iz saobraćajnog odjeljenja. Ističu da je na području grada na Sani postavljeno 12 nadstrešnica na autobuskim stajalištima, i to 11 betonskih i jedna inoks nadstrešnica. U prošloj godini primili su 722 zahteva od građana, a resili su 686, dok je 36 predmeta u fazi rešavanja.

– Iz oblasti saobraćaja zaprimljeno je i reseno 261 predmet Oni se odnose na izdavanje rešenja za obavlja­nje javnog prevoza lica i stva­ri, prevoza stvari za vlastite potrebe, registraciju redova vožnje autobuskih finija, upis čamaca u registar, i izdavanje licenci, uverenja i potvrda za potrebe registracije motornih vozila – objasnili su iz grad­skog odeljenja.

EuroBlic