28. januara prošle godine je u prijedorskom naselju Tukovi pronađeno tijelo. Na livadi, 200 metara od porodične kuće, mrtav je ležao 66-godišnji Senad Kaltak.

“Dobili smo obavještenje da u Tukovima prema Hambarinama ima leš na njivi i da je otišla patrola. Članovi familije su tražili nestalog čovjeka, pronašli su ga u njivi i zvali hitnu pomoć. Otišla je i policijska patrola, nema odjeće na sebi, hlače svučene”, rekao je Goran Karan, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Prijedor.

Hitna pomoć ide u Sarajevsku ulicu. Pozvali su ih građani nakon što su pronašli Senadovo tijelo.

Еkipa za uviđaj je brzo formirana. Nije trebalo mnogo da se utvrdi da je u pitanju ubistvo.

“Odmah na licu mjesta je sa mrtvozornikom i tužiocem odmah uočeno da je u pitanju nasilna smrt i ubistvo. Lice je bilo poznato u tom naselju i mi smo odmah krenuli da prikupljanjem podataka, gdje je naveče bio i s kim i dobili smo odmah desetak lica ovdje u službene prostorije koje smo mogli dovesti u vezu sa njegovim, tada, nestankom”, rekao je Željko Stojanović, načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet PU Prijedor.

Kreće istraga. Detaljan uviđaj, intenzivan i mukotrpan rad inspektora i rukovodilaca. Svi su bili na terenu. Tijelo je bilo na nekih 200 metara od kuće.

Aldin Hodžić (23) iz komšiluka bio je dobro poznat policiji.

Često je obilazio lokalne kafane zajedno sa Kaltakom, a često su odlazili i njegovoj kući gdje su nastavljali da piju.

On je 27. januara u večernjim časovima bio kod Senada u kući. Posvađali su se a onda i potukli. A onda nož i ubistvo.

Aldin je pokušao sakriti tragove. Tepih je smotao i sakrio pod krevet. Odvukao je tijelo iza kuće i ostavio ga u živici.

Autor: ATV