Na Trgu Krajine u Banjaluci danas je održano mirno okupljanje i zapaljene su svijeće za tragično stradalog mladića Davida Dragičevića (21), čije je beživotno tijelo pronađeno u subotu u koritu Vrbasa. Porodica i prijatelji sumnjaju da je mladić ubijen. Protest je održan pod motom “Pravda za Davida, stop nekažnjenim ubistvima u Banjaluci“.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Otac Davor Dragičević kaže da nikog ne optužuje, ali da neće odustati dok ne istjeraju pravdu.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Nikog ne optužujem, ali on je ubijen. Ako se utvrdi da je opljačkao kuću, ja ću da se ubijem na Trgu, ja sam čovjek od riječi – rekao je Davor.

Uplakani otac kaže da je njegov David imao sve u životu i da nije sigurno nije opljačkao kuću. On navodi kako uviđaj poslije te pljačke nije obavljen.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Ostaću ovdje dok se ne otkrije ko je ubio moje dijete i to radim da neko drugi ne doživi moju sudbinu – rekao je otac nesrećnog mladića.

 

Kaže da je njegov sin bio dobar plivač i da nije se mogao tek tako utopiti i dodaje da od policije nije dobio nikakve informacije, ni snimke.

Foto: Ras Srbija/Siniša Pašalić

– Napraviću ovdje šta je otac ubijene Tijane Jurić u Srbiji. Treba odmah početi tražiti počionice, a ne čekati 24 sata. Moramo sve uraditi da krivci odgovaraju – rekao je Dragičević.

On je dodao da će sutra opet doći na Trg Krajine, te da neće odustati dok se ne otkrije istina o stradanju njegovog sina.

 

– Moj sin je bilo super dijete, ako neko ima nešto loše o njemu da kaže, spreman sam da čujem – dodao je Davidov otac.

Na Trgu Krajine okupilo se više stotina građana.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbije

Majka Davida Dragičevića kaže da se neće smiriti dok se ne otkrije ko je ubio njenog sina.

– Mir mogu naći samo ako se nađe ko je ubio moje dijete i bacio ga u Vrbas. Onaj ko je to uradio i sada ovo gleda, majci njegovoj vratiće se ove suze što ja prolijevam – rekla je majka Davidova.

 

Emilija Zebić, Davidova drugarica, izjavila je da David nije lopov, te da nije pravio probleme u gradu.

– On je samo izašao da se provede i evo kako je završio. On se nije ubio, nije nikome dugovao novac  – izjavila je Davidova drugarica.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Želimo poslati poruku javnosti i nadležnima da nećemo odustati dok pravda ne bude zadovoljena – poruka je okupljenih građana.

David Dragičević će biti sahranjen u srijedu na Novom groblju u Banjaluci.

EuroBlic