Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković poručio je danas tokom posjete izlagačima na malom gradskom trgu u okviru 10. turističko-privredne manifestacije “Dani cvijeća” da je ovo lijepa prilika da se uzgajivači povežu sa građanima i da im ponude svoje proizvode.
On je dodao da je namjera Gradske uprave, kao organizatora, popularizacija plasteničke proizvodnje cvijeća.

Šef gradskog Odsjeka za unapređenje poljoprivrede Tatjana Marić ističe da je šest proizvođača cvijeća u plastencima koji zadovoljavaju uslove propisane pravilnikom o podsticajima, odnosno imaju više od 300 kvadratnih metara zemlje pod plastenicima i ostvaraju oko 10.000 KM na osnovu podsticaja.

Marićeva navodi da proizvodnju podstiču kako materijalnim davanjima, tako i organizacijom edukativnih i terenskih obilazaka.

Građanima će na ovom sajmu cvijeća na raspolaganju biti izbor oko 50 vrsta po cijeni od 0,50 KM i većoj, uz popust na veću količinu kupljenog cvijeća.

Ova manifestacija, okupila je deset izlagača, od kojih šest uzgajivača cvijeća u plastenicima, rasadnik preduzeća Komunalne usluge u Prijedoru i tri izlagača rukotovorina.

Manifestacija će biti otvorena do 5. maja.