U Prijedoru je danas počela sanacija klizišta nastalih nakon martovskih obilnih padavina, potvrdio je vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tihomir Timarac.
“Evidentirano je 13 klizišta. Upravo završavamo sanaciju klizišta u naselju Mudrinići u Jelovcu i izvodimo završne radove na lokalnom putu u Crnoj Dolini prema zaseoku Kolari”, rekao je Timarac novinarima.

On je dodao da će se sutra krenuti sa sanacijom klizišta na putu za kamenolom.

“Nalog za izradu tehničkih rješenja i vršenje nadzora nad sanacijom klizišta je povjereno Zavodu za izgradnju grada i u saradnji sa njima se izvršavaju i kontrolišu radovi i nadamo se uspješnoj sanaciji”, rekao je Timarac.

On je dodao da su im prioriteti bili putni pravci i nekategorisani putevi u dijelovima naselja gdje je određeni broj kuća bio odsječen zbog pojave klizišta.

“Neka klizišta su zahtjevnija tako da se javlja potreba za pobijanjem bagremovih šipova, uz klasičnu sanaciju putnih pravaca”, rekao je Timarac.

On je potvrdio da je planirana sanacija svih 13 klizišta u narednom periodu, a da su prioritete putni pravci.

“Imamo pojavu klizišta u voćnjacima, tako da ćemo po završetku prioritetnih klizišta sanirati i ta ostala koja imamo evidentirana”, istakao je Timarac.

Radove na sanaciji klizišta izvodi preduzeće “Niskogradnja Marjanović” Prijedor.