ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 1. ЈУНА /СРНА/ - Једно лице убијено је синоћ у Источној Илиџи, сазнаје Срна из незваничних извора.

Nepoznati napadač u četvrtak uveče u klasičnoj sačekuši ubio je Sinišu Miličevića (39) zvanog Tigar, ispred njegove zgrade u Dobrobosanskoj ulici u Istočnom Sarajevu.

Izvor Srpskainfo ispričao da je napadač bio sakriven u blizini zgrade i čekao Tigra da dođe kući.

– Kada se Miličević oko 22.40  parkirao ispred zgrade i krenuo prema ulazu, napadač mu je prišao sa leđa i iz neposredne blizine ispalio mu je četiri metka u leđa, a zatim pobjegao u pravcu obližnjih zgrada. Poslije prvog hica Miličević je pao na zemlju i ostao ležati na samo par metara od ulaza u stubište, dok ga je ubica ovjerio sa još tri hica – pojašnjava naš sagovornik.

Nakon što je policiji prijavljeno ubistvo, policajci su blokirali cijeli grad u potrazi za napadačem, ali do zaključenja ovog broja „EuroBlica“ napadač nije bio pronađen.

– Iako sve upućuje da je riječ o profesionalnoj likvidaciji, inspektorima je ostalo čudno što ubica nije koristio prigušivač, pa su pucnje čuli stanari i slučajni prolaznici koji su se tu zatekli. Međutim, prije nego su komšije stigle ubica je pokupio čaure – kaže naš izvor.

Istragu oko ubistva juče je preuzelo Republičko tužilaštvo i Uprava za organizovani i teški kriminalitet.

– Tokom petka saslušan je veliki broj osoba koje bi mogle imati neka saznanja oko ubistva Tigra, međutim to još nije rezultiralo hapšenjem ubice – istakao je naš sagovornik.

Komšije ubijenog Miličevič kažu da cijelu noć nisu mogli spavati i ističu da je Tigar bio komšija za poželjeti, kao i cijela njegova porodica.

Vido B. koji je prvi komšija Miličevića ispričao je da je sjedio u kući kada je začuo četiri hica, a kaže da su se čuli kao da su iz poluatomatskog oružja.

– Odmah sam istrčao na balkon i vidio sam komšiju Sinišu kako leži na trotoaru. U čarapama sam strčao dole kako bi mu pokušao pomoći, jer je još bio živ. Kada sam mu prišao vidio sam da krvavi i on se trudio da ustane, pokušao sam mu pomoći i pozvao sam i Hitnu pomoć i policiju. Tu se zaustavio jedan komšija sa džipom i stavili smo ga u auto i on ga je odvezao u bolnicu u Kasindol – pojašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim riječima Tigar nije ništa pričao nego je jaukao od bolova, kada su ga prevozili do operacione sale on je komšiji podigao palac, kao da će sve biti dobro. Međutim, preminuo je na operacionom stolu.

Kaže da nije nikog vidio da bježi, ali da je od komšija čuo da su sa leđa vidjeli nekog kako trči prema haustoru suprotne zgrade i na sebi je imao crnu majicu.

– Drugi komšija je rekao da je imao crvenu majicu, teško je biti u to siguran jer je bi mrak – kaže naš sagovornik.

Kada je u pitanju Miličević, komšija Vido kaže da je to bio čovjek za primjer, koji je svima pomogao.

– Kada god su se skupljali pare za bilo šta, on je bio prvi koji bi pomogao. Bio je kum crvke i uvijek spreman za druženje, ali i priskočiti pomoći kada nekom zatreba. Držao je svadbeni salon i kafić „Rodeo“ i od toga izdržavao porodicu. Ovo je veliki gubitak za naš grad – ispričao je naš saogvornik.

Miličević se zadnjih godina nije dovodio u vezu sa krivičnom djelima, ali je ranije bio blizak Đorđu Ždrali, koji služi kaznu od 20 godina zatvora zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera. Njemu je i prije više od deset godina zapaljen automobil, a spominjalo se i da mu je prijetio Darko Elez.

Preminuo zbog gubitka krvi

Portparol bolnice Kasindol rekao je da je Siniša Miličević u njihovu ustanovu dovezen u 22.45  i da se odmah po prijemu moglo zaključiti da je povrede zadobio vatrenim oružjem.

– Imao je povrede sa desne strane grudnog koša i abdomena. Urađena je drenaža, ali je pacijent gubio mnogo krvi. Petnaestak minuta nakon prijema, prebačen je u operacionu salu, jer se posumnjalo da ima povrede unutrašnjih organa i krvnih sudova u abdomenu. U međuvremenu se ustanovilo da ima i povrede jetre. Nakon sat intervencije, on je zbog gubitka krvi preminuo. Krv je sve vrijeme nadoknađivana, a dežurni anesteziolog je pokušavao reanimaciju, ali nažalost to nije imalo rezultata – kazao nam je Bošković.

Srpskainfo